ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν 1000€ άμεσα!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν 1000€ άμεσα!!

Κανείς δεν γλυτώνει…

 

Κανείς τελικά δεν ξεφεύγει από την τσιμπίδα του μνημονίου και του Υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και οι υπάλληλοι των τραπεζών!

Για τον λόγο αυτό και μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό τους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Οι 42.000 τραπεζικοί υπάλληλοι, πρόκειται να πληρώσουν αναδρομικό χαράτσι για την εισφορά 1% υπέρ του ΟΑΕΔ η οποία είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους από το 2011, από την οποία όμως είχαν εξαιρεθεί οι υπάλληλοι των τραπεζών.

Το υπουργείο Εργασίας έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έτσι η εν λόγω εισφορά επανέρχεται για 42.000 τραπεζοϋπαλλήλους.

Το γεγονός όμως ότι η εισφορά είναι αναδρομική σημαίνει ότι κάθε ένας υπάλληλος θα κληθεί να πληρώσει ανάλογα με τον μισθό του από 1.000 έως 1.200 ευρώ. Το γεγονός ότι ποσό είναι μεγάλο αναγκάζει το υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει παρακράτηση τμηματικά και σε πολλές δόσεις, ενώ παράλληλα θα τρέχει στους μισθούς από εδώ και πέρα η παρακράτηση του 1%.